fbpx

Microsoft Access

Heb je nood aan een eenvoudige databank? Wens je jouw fichebak te vervangen door een geïnformatiseerde databank? Dan is Access de geschikte tool voor jou.

We werken met aparte modules zodat je enkel zal leren wat je nodig hebt:

Basisprincipes van een database

Access bied je de mogelijkheid om op eenvoudige wijze, via het gebruik van wizards, zeer snel een databank uit te bouwen. In deze basisopleiding maak je kennis met de basistechnieken (tabellen, ingaveformulieren, rapporten, …) die nodig zijn om vlot met Access overweg te kunnen.

De basisopleiding leert je praktijkgericht werken met de standaardbouwstenen van een database en laat je kennis maken met de gebruiksmogelijkheden van tabellen, query’s, rapporten en formulieren.

Zelfstandig een database opbouwen

Met Access kunnen grote hoeveelheden data efficiënt worden beheerd in een databasetoepassing. Wat een toepassing verschillend maakt van een gewone database, is dat de objecten samengevoegd zijn tot een coherent systeem.

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig een databasetoepassing te ontwikkelen en de geavanceerde mogelijkheden van MS Access te gebruiken om gebruiksvriendelijke interfaces te realiseren voor het invoeren en opzoeken van de gegevens.