fbpx

Bericht opmaken in Teams

In een kanaal kan je communiceren met elkaar via “gesprekken”. Klik je standaard op een “nieuw gesprek” kan je jouw bericht intypen. Duw je op “Enter” wordt jouw bericht verstuurd.

Soms wil je jouw bericht misschien meer opmaken of wens je meerdere regels te gebruiken. Dit kan je eenvoudig doen door te klikken op “Opmaken”, de eerste knop onder jouw invoervak. 

Een eerste tip dat ik graag meegeef is: gebruik een titel als je een nieuw gesprek start. Dat kan je hier doen door een “onderwerp” in te geven op de eerste regel. Als je dit doet, is het duidelijk voor alle leden over wat het nieuwe gesprek gaat en kunnen ze reageren op dit bericht. Zo blijven de antwoorden en reacties rond dit onderwerp samen in één gesprek.

Daarnaast ken je nu in het invoervak voor jouw bericht meerdere regels typen met behulp van de “Enter”-toets. Jouw bericht wordt alleen maar verzonden als je klikt op de knop “Verzenden” (pijl) rechtsonder.

Je ziet bovenaan ook verschillende opmaakmogelijkheden staan die je kan gebruiken.

Lukt het je niet om dit zelf uit te voeren? Of nog meer vragen rond deze mogelijkheid?

Neem gerust contact op, YoCa helpt je graag verder.

Meer ontdekken:

Klik voor workshop Word

Alle hyperlinks verwijderen in Word

Heb je een stuk tekst gekopieerd van vb. het internet, dan zit de kans erin dat er veel hyperlinks werden overgenomen. In

Chat met jezelf in Teams

Sinds kort kan je een chat opstarten met jezelf in Teams. Zo kan je chatberichten, notities, bestanden, afbeeldingen, enz. versturen naar jezelf.

Keuzelijst in Excel

Het kan soms vlotter werken zijn in Excel als je cellen correct kan laten invullen door een keuzelijst te gebruiken met de