fbpx

Bestandsaanvraag in OneDrive

In OneDrive heb je de functie “Verzoek om bestanden” (Request files). Met deze optie kan je een map kiezen waarin anderen bestanden kunnen uploaden zonder dat ze de bestanden van de anderen kunnen zien. De personen aan wie je de bestanden vraagt, kunnen enkel uploaden, ze kunnen niet bewerken, andere inhouden zien, verwijderen of downloaden. De personen hoeven zelf geen OneDrive te hebben. Iedereen naar wie je een verzoek stuurt, kan bestanden uploaden in jouw map.

Een hele handige optie om bestanden op te vragen bij verschillende personen en deze onmiddellijk in de juiste map bij elkaar te hebben. Geen overtollige mails meer met bijlagen die je dan moet opslaan in een juiste map. Aan de bestanden wordt telkens een voorvoegsel toegevoegd met de naam van wie het bestand is. 

Een bestandsaanvraag maken:

  1. Ga naar OneDrive Online.
  2. Selecteer de map waar de bestanden moeten worden geüpload.
  3. Klik bovenaan op “Verzoek om bestanden” (Request files).

4.  Er wordt een naam (vraag) gevraagd dat de personen zien bij de aanvraag. Hier kan je dus gerust een vraag formuleren zodat het duidelijk is welke bestanden aan hen gevraagd wordt.

5.  Hierna kan je het verzoek verzenden via mail (en eventueel een optioneel bericht opstellen) of de koppeling kopiëren en ergens gebruiken.

De personen die de koppeling ontvangen, kunnen nu de bestanden uploaden via “Bestanden selecteren” als ze op de link klikken. Er wordt hen ook gevraagd een naam in te geven.

Wanneer iemand een bestand upload, krijg je een mail met de melding hiervan. In jouw map zie je alle bestanden bij elkaar met als voorvoegsel hun ingegeven naam.
Een bestandsaanvraag stoppen:
  1.  Selecteer de map waarop je dit hebt toegepast.
  2. Via de “meer opties” kies je voor “Toegang beheren”.
  3. Selecteer de “meer opties” naast de koppeling van aanvraag en verwijder de koppeling met het kruisje.
  4. Bevestig met “Koppeling verwijderen”.

Lukt het je niet om dit zelf uit te voeren? Of nog meer vragen rond deze mogelijkheid?
Neem gerust contact op, YoCa helpt je graag verder.

Meer ontdekken:

Versiegeschiedenis van jouw bestanden

Versiegeschiedenis in OneDrive of SharePoint biedt een waardevolle functie die gebruikers in staat stelt om eerdere versies van hun bestanden te herstellen.

Complimenteren in Teams

We krijgen allemaal wel graag complimenten. 🤗 En deze kan je ook digitaal versturen via Teams. Zowel in een persoonlijk gesprek (chat)

Aangepaste getalopmaak in Excel

De meeste kunnen wel overweg met wat standaard getalopmaak in Excel, een euro-teken erbij krijgen, met of zonder decimalen, datumnotatie, percentage, enz.