fbpx

Blad passend maken in Excel

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Kom je het vaak tegen dat een lijst in Excel nét niet op één pagina past? Je hebt één of twee kolommen en/of rijen op een andere pagina staan … .

Je kan Excel de grootte zelf laten aanpassen zodat het toch op één pagina past.

Onder “Bestand – Afdrukken” heb je de mogelijkheid om “Blad passend maken voor één pagina” te kiezen. Excel past zelf de lettertgrootte, rijhoogtes en kolombreedtes aan zodat jouw lijst toch op één pagina afgedrukt kan worden.

Kies je voor “Alle kolommen passend maken…” dan past Excel de kolombreedtes aan zodat jouw kolommen allemaal op een pagina passen, maar rijen kunnen wel verdeeld worden over meerdere pagina’s.

Kies je voor “Alle rijen passend maken…” dan past Excel de rijhoogtes aan zodat jouw rijen allemaal op een pagina passen, maar kolommen kunnen wel verdeeld worden over meerdere pagina’s.

Denk dus goed na welke gegevens je wenst te zien op één pagina, maar speel zeker zelf niet met de opmaak om alles toch maar op één pagina te krijgen.

Nog meer tips om vlot in Excel te werken, kom naar één van onze workshops van Excel!

Meer ontdekken:

Breakout rooms in Teams

Breakout rooms of aparte vergaderruimtes bestaan al een hele tijd in Zoom, maar ze zijn nu ook aanwezig binnen Teams. Heb je