fbpx

Efficiënt en vol vertrouwen werken met MS 365

Wil je graag een kort overzicht van MS 365 en Teams?

Vlot (samen)werken voor bedrijven

Een groepsles, interactieve demonstratie of 1-op-1 coaching: het kan allemaal!

Een team is zo sterk als de zwakste schakel. Heeft iemand van het team nood aan een opfrissing of extra ondersteuning? Alle beschreven workshops kunnen ook in een 1-op-1 coaching gegeven worden of in de vorm van een interactieve demonstratie.

Efficiënter werken

Microsoft 365 is een prachtig product van Microsoft om e-mails, agenda’s, notities, tabellen, grafieken en zoveel meer efficiënt bij te houden en te verwerken. Een meerwaarde voor zowel eenmanszaken en KMO’s, als grote bedrijven. Daarom leert YoCa je graag elk programma van dit uitgebreide pakket door en door kennen, zodat jij en je team vol vertrouwen in de omgeving van MS 365 kunnen werken.

Werken in de cloud

Microsoft 365 is een clouddienst die een aantal apps ter beschikking stelt om vlot te kunnen samenwerken en al je documenten online te beheren. Deze apps zijn uitstekende hulpmiddelen om het teamwork, de communicatie, mobiliteit en beveiliging in je organisatie te verbeteren. Leer hoe je jouw computer, smartphone en tablet met elkaar laat communiceren en op elk toestel hetzelfde kunt zien.

Basiskennis PC: efficiënt en ordelijk werken

Deze opleiding is geschikt voor mensen die een stevige basiskennis over werken met een pc willen opdoen. Als je naar huis gaat, kan je:

 • overweg met alle basishandelingen op je computer
 • perfect met je verkenner werken en een logische structuur opbouwen in je bestanden
 • alle instellingen van je computer afstemmen op jouw behoeften
 • goed werken met je internetbrowser
 • … en nog zoveel meer!

Wil jij vlotter met je computer leren werken zonder dat het té ingewikkeld wordt? YoCa leert je de essentiële basis.

Evenementen & opleidingen

Geen evenementen gevonden!

Werkwijze van YoCa

Alle trainingen van YoCa worden gestructureerd en geduldig gebracht. De lesgever past zich aan het tempo van de deelnemers aan, zodat iedereen op het einde van de workshop met de opgedane kennis aan de slag kan. Zaakvoerder Joke Vandenberghe heeft een passie voor IT en lesgeven, en begeleidt al jarenlang particulieren, ondernemers en bedrijven om het beste uit hun computer en software te halen. Kortom, dankzij YoCa werken jij en je team binnenkort nog efficiënter en productiever!

Bij YoCa kan je terecht voor uitgebreide workshops op maat over alles binnen Microsoft 365 (Microsoft 365TeamsSharePointOneDrivePlannerBookingsWordExcelPowerPointOutlookOneNoteNieuw in Word, Excel en PowerPoint) en om efficiënt en vol vertrouwen te leren werken. 

Werkvormen

De workshops van YoCa kunnen verschillende werkvormen aannemen:

Actieve workshop

Samen met de deelnemers wordt stap voor stap de gevraagde informatie uitgelegd op een actieve wijze. De deelnemers voeren de handelingen mee uit en krijgen oefeningen aangeboden tijdens de opleiding. 

 • Ter plaatse: De aanvrager zorgt voor de nodige opstelling in een geschikt lokaal (beamer, projectiescherm, wifi, computers met nodige software, …). De trainer brengt zelf een laptop mee. Om de kwaliteit te garanderen beperken we ons tot max. 10 deelnemers per workshop. Indien er meer deelnemers zijn, wordt er per persoon een meerprijs aangerekend.
 • Digitaal: De trainer organiseert een onlinevergadering. De deelnemers ontvangen een link om de onlinevergadering te starten. Deze verloopt via het programma Teams. Deze software hoef je niet geïnstalleerd te hebben of te gebruiken. Er kan altijd doorverwezen worden naar de gratis webapp van Teams (enkel via de browser Chrome of Edge). Om de kwaliteit te garanderen beperken we ons tot max. 10 deelnemers per workshop. Indien er meer deelnemers zijn, wordt er per persoon een meerprijs aangerekend.

Interactieve demonstratie / webinar

De trainer toont de mogelijkheden van de gevraagde tools en legt de bijhorende functionaliteiten uit. Via een wisselwerking tussen de trainer en deelnemers wordt ingespeeld op de aanwezige vragen. 

 • Ter plaatse: Deze werkvorm kan ruimte bieden tot max. 50 deelnemers. Bij een grote zaal of een zaal met slechte akoestiek, wordt gevraagd om geluidsversterking te voorzien.
 • Digitaal: De demonstratie wordt verzorgd via een webinar. De trainer demonstreert de gevraagde tools en in de chat kunnen vragen gesteld worden die tijdens of na de webinar beantwoord worden. Deze werkvorm kan ruimte bieden tot max. 50 deelnemers.

Individuele training / coaching

In deze werkvorm kan je mij inschakelen om persoonlijke uitleg te krijgen over een bepaald onderdeel binnen ons aanbod en begeleid ik jou met jouw specifieke vragen. 

Hiernaast bieden we ook onze hulp aan om een specifiek tool binnen Microsoft 365 volledig uit te werken naar de noden van jouw bedrijf. Samen kijken we om dit op te zetten en uit te bouwen naar jullie bedrijfsproces. 

 • Ter plaatse Deze begeleiding kan zowel bij mij als bij jullie op kantoor. 
 • Digitaal: De trainer organiseert met jou een onlinevergadering waarbij je een link ontvangt om deel te nemen. Deze verloopt via het programma Teams. Deze software hoef je niet geïnstalleerd te hebben of te gebruiken. Er kan altijd doorverwezen worden naar de gratis webapp van Teams (enkel via de browser Chrome of Edge).

Digitaal leerplatform (in ontwikkeling)

Via het leerplatform bieden we al onze modules aan in een zelfstudietraject. Hierbij zetten we voor jullie de gevraagde leerstof klaar om stapsgewijs alles te doorlopen. 

In een standaardpakket zal je op jouw platform een PowerPoint vinden en alle nodige (oefen)-bestanden van de gevraagde module. Deze presentatie gebruik je om de leerstof te doorlopen. Er kan bij ieder onderdeel doorverwezen worden naar een filmpje waar je de handelingen stapsgewijs kan meevolgen, alsook naar de uitleg op de officiële Microsoft-site. 

Na een deel van de theorie heb je de mogelijkheid om oefeningen te maken. Iedere oefening wordt stapsgewijs opgebouwd. De oplossingen kan je uiteraard ook bekijken. 

Zit je toch nog met een vraag, probleem, …. kan je nog bijkomende hulp vragen. Ook bieden we jou de mogelijkheid om jouw gemaakte oefeningen door te laten verbeteren.