fbpx

Kanalen vastmaken in jouw navigatievenster

Wanneer je Teams actief begint te gebruiken, kunnen er na een tijdje heel wat teams en kanalen verschijnen in jouw navigatievenster. Het  is de bedoeling dat je snel naar jouw meest gebruikte kanalen kan navigeren. 

In eerste instantie kan je de volgorde van jouw teams zelf aanpassen door ze te verslepen met jouw linkermuisknop. Daarnaast kan je spelen welke teams en kanalen je zichtbaar maakt en welke je verbergt.

Maar als je heel frequent bepaalde kanalen nodig hebt uit verschillende teams, kan het soms ook vervelend zijn om telkens weer te moeten scrollen naar het juiste team en het kanaal terug te vinden. 

Je kan ervoor zorgen dat kanalen die je heel vaak gebruikt, bovenaan vastmaakt in jouw navigatievenster. Deze komen boven al jouw teams te staan en kan je ook zelf in een bepaalde volgorde plaatsen. Zo kan je heel snel frequent gebruikte kanalen terugvinden.

  1. Klik op de meer opties van een kanaal (de drie puntjes naast een kanaal) en kies voor “Vastmaken”.
  2. Jouw kanaal verschijnt bovenaan onder de categorie “Vastgemaat”.
  3. Daar kan je de kanalen eenvoudig van volgorde veranderen door ze vast te nemen met jouw linkermuisknop en het kanaal te verslepen naar boven of beneden.

Heb je een kanaal niet vaak meer nodig en wens je het te verwijderen uit de categorie “Vastgemaakt”, dan klik je op de meer opties van het kanaal en kies je voor “Losmaken”.

Zo kan je spelen met jouw “favoriete kanalen” en deze aanpassen aan jouw noden op een bepaald moment.


Lukt het je niet om dit zelf uit te voeren? Of nog meer vragen rond deze mogelijkheid?
Neem gerust contact op, YoCa helpt je graag verder.

Meer ontdekken: