fbpx

Moderne opmerkingen in Word

Met de moderne opmerkingen in Word kan er nog beter samengewerkt worden in eenzelfde document. De @-meldingen zijn hier nu ook ingeschakeld. 

Als je samenwerkt aan een bestand heb je soms hulp nodig van een collega. Je kan de hulp van een collega over een bepaald onderdeel snel opvragen door hem de taggen in een opmerking. 

Via het tabblad “Controleren” kan je een nieuwe opmerking toevoegen aan een stuk tekst. Tag de persoon die je nodig hebt in de opmerking en deze zal via mail verwittigd worden dat hij getagd is in een bepaald document. (Jouw document moet gedeeld zijn met de personen die je tagt.)

In de mail zit de link naar het document en de opmerking waarin hij getagd is. Zo zit die persoon onmiddellijk op de juiste plaats en kan hij reageren.

  • Iedereen die toegang heeft tot dit document kan opmerkingen toevoegen en reageren op opmerkingen. 
  • Tag je een persoon die geen toegang heeft, zal Word jou hierop wijzen en kan je op dat moment het document wel delen met deze persoon.
  • Een nieuwe opmerking wordt in de rechter kantlijn geplaatst en je naam wordt er altijd bij vermeld. Handig om een overzicht te blijven houden.
  • Je kan antwoorden op een opmerking, verwijderen (RMK op opmerking) of oplossen. Als je klikt op “Oplossen” dan is de opmerking afgehandeld en wordt deze grijs weergegeven. Een opgeloste opmerking kan je weer activeren.

Nog meer tips om vlot in Word te werken, kom naar of vraag één van onze workshops van Word!

Meer ontdekken: