fbpx

Op een snelle manier symbolen invoegen

Gebruik je wel eens symbolen in Word? Deze kan je invoegen op het lint via “Invoegen” – “Symbool”. Maar daar staan wel honderden symbolen te wachten op jou. Verlies je veel tijd naar het zoeken van bepaalde symbolen dat je vaak nodig hebt? Dan kan je deze via een toetsencombinatie naar keuze laten invoegen.

We gebruiken hiervoor de “Autocorrectie”. Een voorbeeld hiervan is, als je een dubbelpunt en een haakje ingeeft, dan krijg je automatisch een smiley. En zo kan je dus zelf combinaties aanmaken om een bepaald symbool te verkrijgen.

1 Zoek eerst nog éénmaal jouw symbool op via “Invoegen” – “Symbool”.
2 Selecteer jouw symbool (zorg dat je enkel het symbool selecteert en niet de “enter” erbij, gebruik hiervoor het toetsenbord om te selecteren: shift-toets en pijltje).
3 Ga naar “Opties” via “Bestand”, en ga naar “Controle” – “Autocorrectie-opties”.
4 Je ziet jouw symbool staan onder “Door”. Nu moet je een combinatie kiezen dat je wilt typen om jouw symbool in te voegen. (Vb. een hartje kan je laten verschijnen door (h) in te geven.)
5 Nu kan je jouw toetsencombinatie ingeven en jouw symbool verschijnt. (Wens je toch de tekstcombinatie te gebruiken ipv het symbool, klik je éénmaal op de backspace-toets nadat het symbool ingevoegd werd.)

Je kan dit uiteraard ook gebruiken voor andere zaken, zoals stukken tekst dat je vaak moet schrijven, snel te laten invoegen.

Lukt het je niet om dit zelf uit te voeren? Of nog meer vragen rond deze mogelijkheid?
Neem gerust contact op, YoCa helpt je graag verder.

Meer ontdekken:

Versiegeschiedenis van jouw bestanden

Versiegeschiedenis in OneDrive of SharePoint biedt een waardevolle functie die gebruikers in staat stelt om eerdere versies van hun bestanden te herstellen.