fbpx

Snel standaardmails opstellen met bouwstenen

Wil je tijd besparen bij het opstellen van e-mails in Outlook? Dat kan door gebruik te maken van bouwstenen. Veelvoorkomende stukjes tekst kan je opslaan en hergebruiken met slechts een paar klikken. Efficiëntie was nog nooit zo eenvoudig. Gebruik de snelonderdelen.

1 Maak een nieuwe mail.
2 Schrijf jouw stukje tekst uit dat je wenst te bewaren. (Kunnen verschillende alinea’s zijn die een geheel vormen, mag een opsomming of nummering zijn, enz.)
3 Selecteer de tekst.
4 Ga naar het tabblad “Invoegen”, de groep “Tekst” en klik op “Snelonderdelen” – “Selectie opslaan in galerie Snelonderdelen’.

5 Geef een duidelijke naam voor jouw stukje tekst waarom je dit gebruikt en klik op “Ok”. Je hebt nu een bouwsteen gemaakt van jouw tekst.
Je kan eventueel ook opslaan onder “Autotekst” en je kan zelf categorieën aanmaken om jouw “bouwstenen” dat je bewaart wat meer de structureren.


6 Wens je nu jouw stukjes tekst te gebruiken, sta je met jouw cursor in de mail, ga je naar “Snelonderdelen” en zie je al jouw bewaarde stukjes staan. Begin maar te puzzelen.

Je kan met jouw rechtermuisknop klikken op een “bouwsteen” om de eigenschappen aan te passen zoals de naam en plaats, of via “Ordenen en verwijderen” krijg je een overzicht van al jouw bouwstenen.

Indien je een typfout maakte, moet je de verkeerde bouwsteen verwijderen en opnieuw instellen. Inhoud kan je nadien niet aanpassen.

Je kan de tip ook bekijken via mijn video.

Lukt het je niet om dit zelf uit te voeren? Of nog meer vragen rond deze mogelijkheid?
Neem gerust contact op, YoCa helpt je graag verder.

Meer ontdekken:

Versiegeschiedenis van jouw bestanden

Versiegeschiedenis in OneDrive of SharePoint biedt een waardevolle functie die gebruikers in staat stelt om eerdere versies van hun bestanden te herstellen.

Complimenteren in Teams

We krijgen allemaal wel graag complimenten. 🤗 En deze kan je ook digitaal versturen via Teams. Zowel in een persoonlijk gesprek (chat)