fbpx

Standaardlettertype instellen voor Word-documenten

Heb je een bepaalde huisstijl binnen jouw bedrijf en wil je dit doortrekken in jouw documenten dat je maakt in Word? Je kan lettertypes en tekstkleuren dat je wenst te gebruiken in jouw document als standaard instellen in de stijlen van Word.

Stijlen zijn een kracht in Word om bepaalde opmaakkenmerken snel toe te passen op stukken tekst en waarmee het uiterlijk van een document snel gewijzigd kan worden. De standaardstijlen binnen Word zijn “Standaard” en “Kop 1, 2, …, 9”.

De “Standaard-stijl” wordt gebruikt voor de doorlopende tekst in jouw document. In ieder document start je altijd in deze stijl. Je ziet dit op het lint onder “Start” bij de groep “Stijlen”. Daar staat de stijl geselecteerd waarin je aan het typen bent.

Wens je dat je voorbeeld altijd in lettertype “Verdana” typt, dan kan je dit wijzigen door volgende stapjes te doorlopen:

1 klik met de rechtermuisknop op de stijl “Standaard”
2 kies voor “Wijzigen…”
3 kies jouw lettertype onder “Opmaak”
4 onderaan selecteer je het keuzebolletje “Nieuwe documenten op basis van deze sjabloon” (Dit zorgt ervoor dat het sjabloon “Normal” aangepast zal worden. Dit sjabloon is het sjabloon dat altijd opgestart wordt wanneer je een nieuw document aanmaakt in Word.)
5 klik op “Ok”

Hierdoor zal je nu telkens het juiste lettertype krijgen als je een nieuw Word-document opstart.

Je kan dit ook doen voor jouw titels die je in een document een bepaalde opmaak wenst te geven. Hiervoor verander je op dezelfde manier de stijlen “Kop 1, 2, …”.

Lukt het je niet om dit zelf uit te voeren? Of nog meer vragen rond deze mogelijkheid?
Neem gerust contact op, YoCa helpt je graag verder.

Meer ontdekken: