fbpx

Webinar in Teams

Had je het al gezien: sinds september 2021 kan je nu ook WEBINARS in Teams aanmaken.

Je had al vergaderingen en livegebeurtenissen, maar nu kan je ook webinars inplannen. Bij een webinar ligt de focus vooral op de presentatie, minder op de deelnemers en de samenwerking. Deelnemers registeren zich via een formulier waardoor je info  van hen kan verzamelen. Het registratieformulier dient eveneens om zich dan te kunnen aanmelden voor de webinar.

Onder “Agenda” kies je links via “Nieuwe vergadering” voor “Webinar”.

Nu kan je de details van de webinar opgeven en maak je de uitnodiging aan voor de presenatoren.

Via “Registratieformuler weergeven” kan je het formulier voor de deelnemers aanmaken. (Dit kan eventueel ook later aangepast worden.)

Hier kan je nu de details opgeven van de webinar en de sprekers toevoegen met wat extra informatie over hen. Aan de rechterkant kan je instellen welke gegevens je wenst te vragen van de deelnemers. 

Eventueel kan je bovenaan een foto toevoegen aan het formulier.

Indien het formulier klaar is kan je dit opslaan en de link delen via een bepaald medium (mail, website, enz.).

Let op: zorg dat je zeker juist instelt wie zich moet registreren. Dit doe je via de aangemaakte afspraak in jouw agenda, links boven: “Registratie vereist…”.

Nadien kan je alles nog altijd aanpassen via de aangemaakte afspraak en kan je ook de vergaderopties aanpassen. Standaard staan bij een webinar de micro’s en camara’s uitgeschakeld voor de deelnemers. Ze kunnen dit niet zelf inschakelen enkel de presentator kan dit doen tijdens de webinar. Je kan dit eventueel aanpassen bij de vergaderopties.

 

Lukt het je niet om dit zelf uit te voeren? Of nog meer vragen rond deze mogelijkheid?
Neem gerust contact op, YoCa helpt je graag verder.

Meer ontdekken: